Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

romani in emirate

COMUNITATEA ROMANEASCA DIN EMIRATELE ARABE UNITE

 In aceasta luna se implinesc 7 ani de la infiintarea grupului emirates-romanians 

Un mic raport de activitate:
 - suntem peste 1200 de membri (fata de 900 in 2012 )
 - avem si un website dedicat romanilor din emirate.Acest lucru a fost posibil numai cu ajutorul colegilor mei: Andreea, Alex, Dragos....multumiri echipa :)
 - de la infiintare si pana in prezent au fost finalizate 12 proiecte de  caritate in care cu ajutorul vostru s-au strans peste  85,000Dh.

 Ce planuri de viitor avem ?

 1.Intrucat avem deschis si pe noul website un forum, dorim sa folosim ambele forumuri intr-un mod optim si anume:
- prezentul forum se doreste a fi folosit pentru intrebari si probleme urgente (deoarece are tehnic capabilitatea de a transmite intr-o secunda e-mail-ul vostru la tot grupul yahoo)
 - noul forum al website-ului se doreste a fi solosit pentru subiecte repetitive (deoarece are tehnic capabilitatea de a sorta mesajele pe subiecte dand posibilitate utilizatorilor sa gaseasca raspuns la orice intrebare legata de viza, bilete, transport, cargo, pasaport etc)

 2. Deschiderea unei gradinite romanesti part time.

Cautam voluntari cat si parinti/copii doritori de a participa la acest proiect.

3. Dorim sa deschidem un nou proiect de caritate, de data aceasta dorim sa achizitionam minim 50 de patuturi pentru copii abandonati din Spitalul din Piatra Neamt (o sa revin cu mai multe amanunte in curand).
Toate aceastea sunt si vor fi posibile numai cu sprijinul vostru drept pentru care va multumim si va asteptam in continuare cu sugestii sau obiectii.
De asemeni multumiri colegilor mei  Alex si Dragos care au ajutat in tot acest timp ca acest forum sa fie cat mai civilizat, sa-si pastreze scopul pt care a fost infiintat si sa nu creeze tensiuni intre membrii forumului .

O vara frumoasa tuturor din partea echipei :)

 

Laptele de camila din Emiratele Arabe Unite va ajunge in curand in super-marketurile din Europa

Producatorii din Emiratele Arabe Unite au primit unda verde de la Bruxelles pentru exporturi incepand de luna aceasta. Arabii consuma de secole laptele de camila, mai bogat in vitamine si mai sarac in grasimi decat cel de vaca, dar si mai usor de digerat. Ferma de camile este mandria Seicului din Dubai. Are un efectiv de 3000 de capete, iar numarul lor se va dubla, odata cu cresterea exporturilor.

Arabii garanteaza calitatea laptelui. Camilele sunt hranite doar cu morcovi, fan si tarate de grau, fara hormoni sau aditivi, si sunt plimbate cel putin o ora pe zi.

"Laptele de camila are o structura proteica diferita, asa ca poate fi consumat si de persoanele care au alergie la laptele de vaca. Este usor de digerat, are mai multe vitamine si mai putine grasimi. Studiile efectuate in fosta Uniune Sovietica arata ca ar putea ajuta in tratarea tuberculozei. Altele arata ca are efecte antivirale.", spune Peter Nagy, directorul fermei.

5 mii de litri de lapte natural sau cu arome diferite ies zilnic de pe portile fabricii. O parte ajunge la cafenelele din Dubai, unde clientii comanda cafea si capuccinno cu ... lapte de camila!

"A fost interesant. Dulce, dar nu foarte rau, racoritor si diferit intr-un sens bun.", a declarat un turist din Australia.

In colaborare cu o companie din Austria, a fost produsa si ciocolata din lapte de camila.

"Asiaticii sunt innebuniti dupa laptele de camila. De fapt, una dintre cele mai mari piete de export pentru ciocolata cu lapte de camila este cea asiatica." - Roddy Fok-Shan, directorul companiei.

Arabii consuma lapte de camila de generatii intregi, desi popularitatea lui a scazut in randul tinerilor.

Sursa: Stirile ProTV

Nu poti comenta pana nu esti logat